Schack är ett av de mest klassiska spelen som finns. De flesta har det bara som en kul hobby men det finns också de som är proffs och tävlar i det. Det anordnas flera internationella tävlingar runt om i världen varje år och en del av dessa går av stapeln i Sverige.Det finns vissa spelare som gjort sig ett större namn än andra. Detta på grund av att de till exempel har vunnit VM eller blivit en legend genom att hålla sig på toppen i flera år. Det finns även flera svenska spelare som har lyckats väldigt bra på internationell nivå.

Magnus Carlsen

Denna norrman är en av de mest kända schackspelarna någonsin och är fortfarande aktiv idag. Han blev världsmästare år 2013 då han besegrade en indier vid namn Viswanathan Anand. Han har dock vunnit flera stora titlar även innan detta mästerskap. Han har bland annat slagit den stora spelaren Garri Kasparov i en match.Carlsen är känd för att göra väldigt få misstag under sina matcher. Det är vissa som tycker han liknar en dator eftersom han begår så få fel under en match. Han är mycket populär i hemlandet och har nästan samma stjärnstatus som längdskidåkarna. Han spås vara ett stort namn även i framtiden.

Bobby Fischer

Denna amerikan räknas som en av de största genom alla tider. Han tog sin första stora seger redan år 1971 då han blev världsmästare på Island. Han var den första icke ryska spelare som tog hem segern sedan 1948. Detta blev så klart en stor snackis i hela schackvärlden och pratas om än idag.Som spelare och framförallt efter att han blivit mästare fick han en väldigt excentrisk personlighet. Han skapade uppståndelse när han under en turnering ville byta lokal på grund av att han tyckte publiken satt alldeles för nära. Han påstod sig kunna höra deras tankar. Han har också vägrat delta i turneringar med för låga priser.